Bestel online of bezoek onze showroom. Actuele voorraadstatus op de website & gegarandeerde levering. Grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst. Kom ook eens een bezoek brengen aan onze showroom!

 

Sluiten

Bestel online of bezoek onze showroom. Actuele voorraadstatus op de website & gegarandeerde levering. Grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst. Kom ook eens een bezoek brengen aan onze showroom!

 

Sluiten

Partytent vastzetten

Bij het plaatsen van een partytent dient u altijd na te denken over hoe u de partytent vastzet (of verankeren).
Een niet of onvoldoende partytent vastzetten kan de partytent door wind zeer eenvoudig worden opgetild, en enorme schade veroorzaken aan de partytent. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Partytent vastzetten doet u doormiddel van de meegeleverde scheerlijnen en haringen.
Tevens raden wij sterk het gebruik van 
stormbanden aan als u uw partytent vastzet.


Optimaal de partytent vastzetten doe je zo:

  • Als u uw partytent vastzet, begin dan dan met alle meegeleverde schroefogen in de koppelstukken te draaien, en draai deze handvast aan op de buis (bij een kliksysteem is dit natuurlijk niet nodig). Dit verstevigd het frame, en maakt deze stabieler.
  • Als het dak en zijwanden eraan zitten, maak deze dan allemaal vast met de meegeleverde elastieken met ballen.
  • Maak de scheerlijnen goed vast door de scheerlijn door de zeilring te halen en vervolgens de scheerlijn vastzetten in de hoek aan het koppelstuk.
  • Zet de scheerlijn in een schuine hoek naar buiten vast met de meegeleverd haring. Zet alle voetplaten vastzittend aan de poten ook vast met haringen.
  • Alle zijwanden dienen nu ook met haringen vastgezet te worden. Indien u ook tochtflappen aan de tent heeft dienen deze ook vastgezet te worden met haringen.

Een gouden tip: Een partytent vastzetten /verankeren doe je nooit te weinig.


Partytent Vastzetten op gras of harde aardegrond:

Wanneer u uw partytent vastzet op een gazon, dan is de verankering eenvoudig te doen met behulp van stevige haringen in combinatie met scheerlijnen en stormbanden.


Partytent vastzetten op een vaste ondergrond zoals op beton, uw oprit of het terras:

Wanneer u uw partytent vastzet op een verharde ondergrond zoals de straat, klinkers of tegels is uw partytent vastzetten wat lastiger. In dat geval kunt u de partyent vastzetten doormiddel van keilbouten in de grond te boren, en de poten voorizen van voetplaten vast te zetten met schroeven. Is Boren niet mogelijk, wees dan creatief en gebruik bijvoorbeeld de schutting, het huis, of zelfs de trekhaak van uw wagen of een boom als verankeringspunt.

TIP: Uw partytent vastzetten met scheerlijnen vergt extra ruimte rondom de tent (+/- 1 meter).

Een partytent vastzetten zonder of onvoldoende verankering is altijd af te raden. U bent immers altijd zelf verantwoordelijk in geval van schade aan uw tent of eigendommen van derden.