Partytent kopen en u wenst deskundig advies? Kom dan eens onze showroom in Veghel bezoeken.

Sluiten

Partytent kopen en u wenst deskundig advies? Kom dan eens onze showroom in Veghel bezoeken.

Sluiten

Partytent vastzetten

Het vastzetten van een partytent is heel belangrijk. Bij het plaatsen van een partytent dient u altijd na te denken over hoe u de partytent vastzet (of verankert). Het niet of onvoldoende vastzetten van de partytent kan er voor zorgen dat de partytent eenvoudig wordt opgetild. Dit kan enorme schade veroorzaken aan de partytent. Je kunt dit makkelijk voorkomen door de partytent goed vast te zetten.

Een partytent vastzetten doet u door de meegeleverde scheerlijnen en haringen te bevestigen. Daarnaast raden wij sterk het gebruik van stormbanden aan als u uw partytent vastzet.

Optimaal de partytent vastzetten doe je zo:

Begin met alle meegeleverde schroefogen in de koppelstukken te draaien. Draai deze handvast aan op de buis (bij een kliksysteem is dit natuurlijk niet nodig). Dit verstevigt het frame en maakt deze stabieler. Als het dak en zijwanden eraan zitten, maak deze dan allemaal vast met de meegeleverde elastieken met ballen. Maak de scheerlijnen goed vast door de scheerlijn door de zeilring te halen en vervolgens de scheerlijn vastzetten in de hoek aan het koppelstuk. Zet de scheerlijn in een schuine hoek naar buiten vast met de meegeleverd haring. Zet alle voetplaten vastzittend aan de poten ook vast met haringen.

Alle zijwanden dienen nu ook met haringen vastgezet te worden. Indien u ook tochtflappen aan de tent heeft dienen deze ook vastgezet te worden met haringen.

Tip 1: Je kunt je partytent nooit genoeg vastzetten/verankeren

Een partytent vastzetten op gras is eenvoudiger. Wanneer u uw partytent vastzet op een gazon, dan is de verankering eenvoudig te doen met behulp van stevige haringen in combinatie met scheerlijnen en stormbanden.

Tip 2: Partytent vastzetten op een vaste ondergrond zoals op beton, uw oprit of het terras

Het vastzetten van een partytent op een verharde ondergrond zoals de straat, klinkers of tegels is vaak wat lastiger. In dat geval kunt u de partyent het beste vastzetten door keilbouten in de grond te boren, zo kun je de poten vastzetten met schroeven. Is boren niet mogelijk? Wees dan creatief en gebruik bijvoorbeeld de schutting, het huis, een boom of zelfs de trekhaak van uw auto als verankeringspunt.

Tip 3: Uw partytent vastzetten met scheerlijnen vergt extra ruimte rondom de tent (+/- 1 meter)

Bij Partytent-Online vind u allerlei onderdelen om uw partytent vast te zetten. Een partytent vastzetten zonder of onvoldoende verankering is altijd af te raden, tenzij er totaal geen wind is. U bent immers altijd zelf verantwoordelijk in geval van schade aan uw tent of eigendommen van derden.