Welkom bij Partytent-Online. Actuele voorraadstatus op de website & gegarandeerde levering. Grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst. Kom ook eens een bezoek brengen aan onze showroom!

 

Sluiten

Welkom bij Partytent-Online. Actuele voorraadstatus op de website & gegarandeerde levering. Grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst. Kom ook eens een bezoek brengen aan onze showroom!

 

Sluiten

Waterdichte partytent

waterdichte partytent

Wat betekend eigenlijk  WATERDICHT?

Waterdicht –  1) Bestand tegen water 2) Dicht 3) Geïmpregneerd 4) Geen vocht doorlatend 5) Impenetrabel 6) Impermeabel 7) Niet lek 8) Niet lekkend 9) Ondoordringbaar 10) Ondoordringbaar voor vocht 11) Ondoorlatend 12) Onweerlegbaar 13) Waterproef 14) Waterproofverwijzing uit het woordenboek.

Wat betekend dan een waterdichte partytent?

De verschillen tussen waterdichtheid  zijn afhankelijk van het type stof die gebruikt wordt.

Je wil graag een partytent/tuinpaviljoen aanschaffen en denkt bij het zien van de woorden "waterdicht" , "waterafstotend" en “spatwaterdicht” dat het hier om een partytent/tuinpaviljoen gaat waar je gemakkelijk urenlang in de regen droog onder blijft, zonder dat de regen door de stof heen lekt.

Dit is echter niet altijd waar, er bestaat een groot verschil tussen waterdicht, spatwaterdicht en waterafstotend.

Waterafstotend/spatwaterdicht

Een partytent/tuinpaviljoen van waterafstotende stof is ideaal voor de lichtere, mildere regenbuien en zal je hieronder prima droog houden. Echter, bij langdurige regenbuien zal deze tuinpaviljoen/partytent op een bepaald moment doorlekken.

Er bestaat veel verschil tussen diverse soorten waterafstotende  stoffen, de één houd wat meer en langer regen tegen dan de ander.

Veel Tuinpaviljoenen worden met polyester daken aangeboden. Polyester is van zichzelf waterafstotend. Als het polyester tentdoek heel open is geweven is het doek heel poreus. Dat merkt u niet direct. Dus bij een paar druppels regen is er niets aan de hand. Maar gaat het echt regenen, dan slaat het water al snel door.

Wanneer is je partytent waterdicht?

Een Partytent/tuinpaviljoen van waterdichte stof zal je droog houden, ook tijdens langdurige hevige regenbuien. Waterdicht betekend dat er geen water door het materiaal heen kan dringen.

waterdichte tuinpaviljoen

Echter ook in tenten van waterdichte stof zitten grootte verschillen in hoeveel water deze kan tegenhouden.

Waterkolommen geven de klassering in waterdichtheid van de stof aan. Over het algemeen wordt een waterkolom vanaf 1.000mm als waterdicht aangemerkt, maar er bestaan ook stoffen met een waterkolom van 28.000mm.  

Een waterkolom geeft het aantal mm water die een materiaal-stof kan verdragen per m2 aan. Je kunt er vanuit gaan dat als een tent waterdicht genoemd word, deze prima bestand is tegen regenbuien. 

Een materiaal wordt al waterdicht genoemd bij een waterkolom van 1300 mm (volgens de ISO 811-norm). Door een aantal aspecten (o.a. wisselende weersomstandigheden en langdurig gebruik) wordt algemeen gesteld dat een tentdoek met een waterkolom van 2.000 mm waterdicht is en ook bij een langdurige regenbui waterafstotend blijft. Doordat een tentdoek ook te maken heeft met slijtage en aangetast wordt door directe Uv-straling, is het veiliger om bij de aanschaf van een partytent of tuinpaviljoen zelfs te kiezen voor een waterkolom vanaf minimaal 3.000 mm, omdat een gemiddelde druk van regen 1000 tot 2000 mm waterkolom is.

Waterkolom uitleg:

  • 0 mm: Niet waterdicht.
  • 0 – 1.000 mm: Waterafstotend, maar niet waterdicht.
  • 1000 mm – 5.000 mm: Waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk. Lekt bij het zitten of bij het leunen tegen natte oppervlakken.
  • 5000 mm – 15.000 mm: Compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk. Pas bij zeer hoge druk van bijvoorbeeld langdurig kreuken van het materiaal begint het materiaal te lekken.
  • 5000 mm – 30.000 mm: Compleet waterdicht, zelfs onder de meeste extreme druk. Blijft waterdicht bij ondiepe onderdompeling.
  • Meer dan 30.000 mm: Solide, non-poreuze materialen. Zonder te breken of te vervormen lekken deze materialen nooit.

 

Vanuit de fabriek zijn de meeste daken geïmpregneerd, maar je kan het ook voorzien van nog een extra laagje impregneermiddel. Dit helpt nog beter tegen het water, maar vooral tegen vuil, schimmels en algen. Tevens verhoog je zo ook de levensduur van je waterdichte dak.

Een veel gestelde vraag, voornamelijk bij partytenten:

Mijn partytent is waterdicht, maar toch krijgen wij aan de binnenkant waterdruppels? Hoe kan dat?”

Het antwoord is – condens. (of een niet waterdichte partytent)condensroosters partytent

Condens ontstaat door koud/warm front verschil binnen en buiten. Ook zal dit sneller ontstaan bij gebruik van gasgestookte producten.

Dit probleem proberen wij te voorkomen met behulp van extra verluchting in het dak door gebruik van condens roosters .

Dit verbetert aanzienlijk de luchtstroming in de partytent en vermindert voor 70% dat er waterdruppels ontstaan, het bijkomende voordeel is dat het de kans op schimmels een stuk kleiner is.

Wil je meer weten over het verschil tussen spatwaterdicht en 100% waterdichte partytent neem dan vrijblijvend contact op met ons op. Ons team helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!

 

Kies  voor kwalitatieve waterdichte partytent en geniet echt jaren van je aankoop!

 partytent-online